In de slipstream van de liberalisatie van de telecommarkt hebben we het fenomeen “reselling” zien opkomen. Initieel omdat het reselling nu eenmaal de snelste manier is om een nieuwe markt te betreden; het opbouwen van een eigen infrastructuur en platformen kost tijd en geld.

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel partijen die wel met een eigen merk in de markt willen staan, maar niet hun kapitaal willen steken in apparatuur en systemen. Voor zowel de service provider als voor de reseller kan dit een interessante win-win situatie zijn; ieder kan zich focussen op de eigen kracht. Daar komt nog eens bij dat resellers in bepaalde markten (bv klein zakelijk) dichter bij de klant staan en flexibeler kunnen opereren dan grote partijen die hun aandacht moeten verdelen over alle soorten klanten en markten.

In een succesvolle samenwerking wordt de reseller in staat gesteld een eigen merk neer te zetten, waar de specifieke value-add in kan worden ondergebracht. Het kunnen voeren van eigen product proposities met een eigen prijsbeleid is hiervan een cruciaal onderdeel. Het is tenslotte niet altijd handig om als reseller producten te verkopen die eenvoudig te herleiden zijn tot een bekende telco; de herkenbaarheid en het eigen karakter van de reseller worden op zo’n manier verzwakt.

Nu is niet elke telco of service provider genegen om prijsplannen per reseller te voeren en daar wekelijks wijzigingen in aan te brengen. Als die behoefte er toch is, iedereen wil die ene grote klant toch binnenhalen, kan Tribess de helpende hand toesteken.

Tribess verzorgt de facturatie van vast & mobiel telefonieverkeer zonder dat de reseller zich zorgen hoeft te maken over kennis van facturatiesystemen. Met de CDR’s die de telco of service provider aanlevert, genereert Tribess de klant CDRs, factuurregels en/of facturen.

Neem contact op voor meer informatie. Neem het heft in eigen hand. Break free!

Neem contact op